FORSIDEPRAKSISLINKS I TYSKLANDLINKS I DANMARKFÅ HJÆLPKONTAKT OS
 
 
 
Praksis
 

 

Kort om Den Tyske Model – Tysklandsløsningen - EU-løsningen på Familiesammenføring
Udgangspunktet er for mange danske statsborgere, at du kan frit gifte dig, men om din ægtefælle får lov til at komme til Danmark er en anden sag.

 

Som dansk statsborger – og dermed EU-Borger - har du en anden mulighed - speciel hvis du bor i Sønderjyllands området  – til at ”familiesammenføre” gennem Tyskland. Du skal bare blive ”skabs-Tysker”! 

Det er fordi du er EU borger og har rettigheder som sådan under EU reglerne om ”arbejdskraften fri bevægelighed”. Du er som dansk statsborger omfattet disse.  Brugen af EU rettigheder gør det muligt for dig og din ægtefælle/nærmeste familie at bosætte jer i Tyskland og efter at arbejds- eller studieperioden  vende tilbage til Danmark. Her kan i så kan ansøge om et opholdsbevis (opholdstilladelse i virkeligheden) for din ægtefælle/nærmeste familie i Danmark. Men men - det er svært at få ret til dette i Danmark, så søg hjælp - evt. hos Indvandrerrådgivningen.

 
Søg visa
Man bør være i god tid med planlægningen. Eksempelvis vil det være hurtigst at invitere din ægtefælle, børn eller den nærmeste familie til Danmark/Tyskland på visum. Hvis du allerede er tilmeldt i Tyskland, må de ansøge igennem Tyske ambassader. De forskellige Tyske blanketter kan hentes fra  www.familienvisum.de/Visum/visum.html - køb helbredsforsikringen BILLIGST hos Indvandrerrådgivningen, forsikringen dækker alle lande i EU/Schengen. Ønsker du at vide mere om visa til Danmark, kan du besøge Indvandrerrådgivningens website  www.Visum-Invitation.dk Det et krav, at der er tegnet og betalt en helbredsforsikring, når der søges om visum i Danmark. Indvandrerrådgivningen anbefaler dig/jer at bestille vor helbredsforsikring.
Dokumenter                                                                                                                                                                            Sørg for, at din ægtefælles/families papirer er oversat til engelsk af autoriserede tolke og husk Notar/dommer stempel fra den hjemlige myndighed. Selvfølgelig skal der bruges gyldig pas (må ikke udløbe under sagsbehandlingen, navneattest/Civil ID-kort og opholdsbevis, hvis denne opholder sig i andet land end hjemlandet.                                                                                                                                                  

Der.er.regler/love/krav                                                                                                                                                         Sørg for, at din ægtefælles/families papirer er oversat til engelsk af autoriserede tolke og husk Notar/dommer stempel fra den hjemlige myndighed

Disse skal opfyldes ved brugen af Den Svenske Model. Der er seks mindste krav for at bruge EU-regler om arbejdskraftens fri bevægelighed.

1.        1)   Du skal være statsborger i et EU-land.

2.        2)   Du skal være gift og have en godkendt vielsesattest.

3.        3)   Du skal have en lejlighed.

   4)   A) Du skal kunne forsørge ægtefælle/din nærmeste familie. B) Der er muligheder for, at du kan bo i Tyskland uden arbejde.
          C) Der er også muligheder for dig for at bo i Tyskland og arbejde i Danmark, men denne mulighed har begrænsninger.

                                                                                                                                                                                                                                                

Advarsel                                                                                                                                                                                                                                             Indvandrerrådgivningen må advare mod selv at foretage ”en familiesammenføring” efter Den Tyske Model. Danmarks nuværende regering har indgået en finanslovsaftale for 2010 sammen med Dansk Folkeparti. Prisen for denne finanslovsaftale har været, at hver anden (50%) af alle tilbageføringer af EU-familiesammenføringer til Danmark, skal gennemgås ekstra grundigt. Det stiller meget store krav til dokumentationen. Mange bliver afvist for tiden af denne grund. Du bør tage kontakt til en af de få advokater med indsigt i EU-lovgivning eller tag kontakt til os i Indvandrerrådgivningen!

Indvandrerrådgivningen er bedre og billigere.

 
 
 
         
 
  © Indvandrerrådgivningen 2011 Powerd by Edezigners.com